Selecteer een pagina

Geslaagde startdag Tennis Talent Friesland

Geslaagde startdag Tennis Team Friesland

We zijn alweer 2 maanden druk aan het trainen met onze spelers dus hoog tijd voor een kleine opsomming van onze activiteiten. Op zaterdag 31 Augustus was onze startdag voor de spelers, ouders en trainers. Het inhoudelijke programma bestond naast een overzicht van de plannen van TTF uit presentaties die op het mentale vlak van tennis lagen.

Peter Tankink (F-16 Squadronleider gevechtsvluchten) beet de spits af.

Hij vertelde het verhaal dat hij heeft gehouden in de voorbereidingen (De Reis van de Held) van de Nederlandse sporters op de Olympische spelen 2004 in Athene. Een indrukwekkend verhaal over de doelen, stappen, beslissingen, … die hij als squadronleider heeft moeten nemen in gevechtsacties. Veel van deze zaken kun je ook herleiden naar de sportwereld en dat gaf hele mooie inzichten. Denk maar eens aan zaken hoe je moet handelen onder hoogspanning tijdens een actie of op de tennisbaan.

Sport fysio/conditietrainer Stefan Bodde

Na Peter kwam sport fysio/conditietrainer Stefan Bodde aan bod met zijn verhaal over het leven als een topsporter. Naar aanleiding van zijn werkzaamheden op de ATP-tour met de in Friesland wel bekende dubbelspeler Sander Arends gaf hij een kijkje in de keuken van een tennisprof. Met Stefan zijn eigen tenniservaring en kennis kon hij mooi aansluiten op het niveau waar onze spelers op dit moment zitten.

Eerste training

Na deze lezingen was het hoog tijd voor actie op de tennisbaan. Na een uitgebreide warming-up volgde er nog een tennistraining. De ouders hadden nog tijd voor het stellen van vragen en kleine gesprekjes met de trainers.

Kortom een super start van Tennis Team Friesland!