Selecteer een pagina

WEDSTRIJDTRAINING TENNIS TALENT FRIESLAND

Wedstrijdtraining

Bijna iedere zaterdag van 09.30 tot 12.00 uur hebben onze spelers wedstrijdtraining in Sneek of Leeuwarden. De wedstijdtraining is een training waar de grootste aandacht ligt op het aanleren van tactische en mentale vaardigheden.

Hoe worden we nog betere wedstrijdspelers?

We beginnen altijd met een half uur theorie waarin we mentale/tactische onderwerpen bespreken. De eigen inbreng van spelers wordt hierbij steeds belangrijker. Vanaf begin september zijn we met deze trainingen al in de hal gestart om zo een goede voorbereiding te hebben op het indoorseizoen. Na een aantal trainingen was het hoog tijd voor de eerste onderlinge krachtmeting. Voor de trainers Arnoud, Wilco en Jack ook een mooi moment om onze spelers tijdens wedstrijden te zien. We hadden afgesproken dat de trainers tijdens de wedstrijden de spelers mochten coachen.  
Poulewinnaars waren Albert de Vries, Bente Schijf, Robynn Sterenberg en Inge Reitsma. Zij ontvingen een bioscoopbon. De tweede plaats was voor Robin Otten, Esther van Amerom/Daphne Stam, Romy Stam en Jacco van der Meulen.

Individuele conditionele testen op zaterdag 28 September 2019

Deze ochtend geen tennis! De hele ochtend is MSC, sportfysiotherapeut Stefan Bodde aan de slag geweest met het testen onze spelers. Aan het einde van de ochtend hadden we mooi op een rijtje hoe iedere speler ervoor staat op het gebied van uithoudingsvermogen, kracht bovenlichaam, snelheid, springen-landen technisch en blessurepreventie FMS. Op zaterdag 21 maart is er weer een conditioneel testmoment met Stefan Bodde en kunnen we zien of de spelers progressie hebben geboekt.